17de Nationale Special Olympic wedstrijden georganiseerd

17de Nationale Special Olympic wedstrijden georganiseerd

13-08-2018

Vol enthousiasme en motivatie hebben ongeveer 160 atleten deelgenomen aan de 17de Nationale Special Olympic wedstrijden.  8 (acht) scholen en instellingen van het speciaal onderwijs hebben op zaterdag 11 en zondag 12 augustus geparticipeerd aan atletiek, bocce, voetbal, gymnastiek, turnen en zwemmen. De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, had de eer om de prijsuitreiking te doen van de atletiek wedstrijden.

Edward Gessel, voorzitter van het bestuur van Special Olympic Suriname, is blij met de participatie van de 8 scholen en instellingen. Echter zegt hij dat de wedstrijden dit jaar een dieptepunt zijn, omdat er van de 30 scholen die uitgenodigd zijn maar 8 hebben geparticipeerd. Naar aanleiding hiervan zullen gesprekken gevoerd worden met de leiding van de scholen en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Gessel gaf aan dat de kinderen altijd enthousiast zijn en hard hun best doen om zich van hun beste zijde te laten zien. Zij zouden daarom voorbereidt moeten worden op deze bijzondere wedstrijden.

Minister Gopal is bijzonder trots op de atleten en de organisatie. De groep jongeren met een beperking heeft altijd de ondersteuning van het ministerie. De minister stelt de begeleiding van de atleten op prijs en hoopt dat het met enthousiasme voortgezet zal worden.

Suriname presteert internationaal altijd goed. Bij de afgelopen Special Olympic zomer wedstrijden in Los Angeles hebben de Surinaamse sporters 42 medailles in de wacht gesleept. Na de nationale wedstrijden wordt een nieuwe groep van ongeveer 15 atleten voorbereidt op  de zomer wedstrijden in Abu Dhabi.