Coronie avond tweedaagse gestart

Coronie avond tweedaagse gestart

01-09-2018

“Doe mee aan sport! Sport houd je fit en brengt mensen bij elkaar”, is dit jaar het thema van de avond tweedaagse wandelmars in Coronie. Bijna 300 lopers hebben zich vrijdagmiddag aangemeld bij de start van de avond tweedaagse. Het is de tweede keer dat de Jongeren Organisatie Coronie (JOC) de wandelmars organiseert. Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken gaf het startsein.

Vincent Molly, voorzitter van de organisatie, is tevreden met de voortgang van de loop. Hij zegt dat zij in vergelijking met het vorig jaar meer voorbereidingstijd heeft gehad. Districtscommissaris van Coronie, Remi Tarnadi, is blij met de ontwikkelingen binnen Coronie. Hij vindt het bijzonder dat de jongeren van Coronie de traditie van de wandelmars hebben kunnen voortzetten. Hij hoopt dat meerdere lopers zich volgend jaar aanmelden.

Minister Gopal gaf aan dat zij vanaf haar aantreden gepleit heeft voor een gezonde leefstijl in het bijzonder door middel van sport. Dit kan ervoor zorgen dat obesitas, suikerziekte, hart en vaat ziektes kunnen worden tegen gegaan. Zij is blij dat de JOC de wandelmars blijft organiseren. Zij zegt verder dat zij altijd haar best zal doen om een bijdrage te leveren aan de organisatie van dit geweldig evenement. Aan het einde van haar toespraak verklaarde de sportminister de wandelmars voor geopend.

 

De culturele groepen, bedrijven groepen en individuele lopers hebben zich van hun beste zijde laten zien. Fleurig gekleed en erg muzikaal hebben zij het goed opgekomen publiek laten genieten van de eerste dag van de Coronie Avond Tweedaagse.