Inter Kafila winnaar Dharm- Perkash friendly voetbal toernooi

Inter Kafila winnaar Dharm- Perkash friendly voetbal toernooi

03-09-2018

Het voetbalteam Inter Kafila is kampioen geworden van de Dharm- Perkash Friendly voetbal toernooi. In de finale wedstrijd afgelopen zaterdagavond heeft het team van SV Leiding United gewonnen. Het toernooi werd afgewerkt op het Dharm Perkash sportveld te Boma in het district Wanica. Het is de 20ste keer dat dit toernooi georganiseerd is. Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft de prijsuitreiking gedaan.

De organisatie is 20 jaar geleden gestart met een voetbal toernooi waarbij teams van leidingen tegen elkaar uitkwamen. Met ondersteuning van de buurt is dit uitgebreid tot een toernooi waarbij verenigingen van overige districten ook aan deelnamen. Dit jaar hebben teams uit Commewijne, Wanica, Para en Paramaribo deelgenomen aan het evenement. Dharm Perkash die de grote motor achter dit toernooi is, ziet het jaarlijks groeien. Volgend jaar verwacht hij weer een groei. Hij zegt dat het niet altijd even gemakkelijk gaat om het toernooi te organiseren.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, vindt de ontwikkeling van sport erg belangrijk. Door het organiseren van dit toernooi wordt de voetbalsport in de omgeving Boma en Leiding gestimuleerd en heeft de minister daarom haar ondersteuning gegeven aan de organisatie. Het ministerie heeft een bijdrage geleverd door middel van geld bedragen voor de winnaars en de organisatie is ook in aanmerking gekomen voor sportmateriaal.