Jeugd voetbalcompetitie gestart in Saramacca

Jeugd voetbalcompetitie gestart in Saramacca

02-07-2018

De Initiatief groep Saramacca Jeugdsport in beweging heeft in het kader van de viering van 155 jaar Keti koti een jeugd voetbalcompetitie georganiseerd op het kermisterrein en kunstgrasveld van Groningen, Saramacca. Op 1 juli konden de bezoekers niet alleen van de competitie genieten maar ook van een braderie, cook-out, slagbal- en volleybal wedstrijden. De initiatief groep staat onder leiding van DNA lid Naomi Samidin.

De districtscommissaris van Saramacca, Sarwankoemar Ramai, DNA lid Naomi Samidin, Minister Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, en Minister Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal hebben de bezoekers toegesproken. Elk van de sprekers heeft aangegeven blij te zijn met het initiatief en een ieder van Saramacca gevraagd om deze activiteiten te blijven ondersteunen. Aan het eind van de toepraken is er een krans gelegd bij het monument van de herdenking van Keti Koti.

De Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, kan zich helemaal terugvinden in de bedoeling van het initiatief, omdat meetmomenten tussen jeugdigen middels dit soort toernooien in zijn geheel past binnen het beleid en de visie van het ministerie. Hiernaast gaat het ook om nuttige besteding van vrije tijd en kan samen sporten een positief effect hebben om met elkaar te leren werken om een bepaald doel te bereiken. De minister heeft tijdens deze activiteit kunnen verklappen dat er over enkele weken een startsein zal worden gegeven voor het opzetten van een nieuw speeltuin in Saramacca. De jeugd voetbalcompetitie duurt 2 maanden.