Minister Gopal bedankt Renzo Tjon A Joe voor prestatie CACSO Games

Minister Gopal bedankt Renzo Tjon A Joe voor prestatie CACSO Games

08-08-2018

De Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft Renzo Tjon A Joe bedankt voor zijn prestatie tijdens de Centraal Amerikaans en Caraïbisch Kampioenschappen (CACSO Games). Met een tijd van 22,18 seconden heeft de zwemmer op de 50m vrije slag op 25 juli j.l. goud behaalt. Tjon A Joe heeft op woensdag 08 augustus een bezoek gebracht aan de minister. Hij werd vergezeld door zijn moeder en de voorzitter van de Surinaamse Zwembond Michael Klein.

De minister betiteld het moment als een heugelijk feit in onze individuele sportgeschiedenis. Zij heeft daarom erkenning en dankbaarheid uitgesproken namens de Surinaamse gemeenschap. De bewindsvrouw heeft waardering voor het feit dat ondanks grote uitdagingen Tjon A Joe hoge prestaties behaalt. Verder heeft zij de zwemmer ook bemoedigd om hetzelfde pad voort te gaan en als bron van inspiratie voor de jeugd te blijven dienen.

Tjon A Joe heeft de ervaring tijdens de CACSO Games als positief ervaren en is tevreden met zijn prestatie. Met zijn tijd van 22,18 seconden wist hij het acht jaar oude CACSO record van de Trinidadiaan George Bovell jr. te verbreken. Daarmee heeft hij ook zijn personal best geboekt. De zwemmer ziet graag dat de Surinaamse overheid werkt aan beleid en structuur met betrekking tot de ontwikkeling en waardering van topsporters. De 23ste CACSO Games heeft in Barranquilla, Colombia plaatsgevonden van 19 juli tot en met 03 augustus.