Minister Gopal geeft startsein Suriname International

Minister Gopal geeft startsein Suriname International

14-11-2018

De opening van de 12de editie van de Suriname International (SI) heeft middels het serveren van een shuttle door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, plaatsgevonden in de Ring Sport Center. Voorafgaand was er een defilé van de 12 deelnemende landen, toespraken en multiculturele entertainment. De Surinaamse Badmintonbond (SBB) is de motor achter dit internationaal toernooi dat tot en met 17 november duurt.

Charlene Soerodimedjo, voorzitter van de SBB, voelt zich vereerd gastland te zijn voor het toernooi. Volgens haar wordt naast het ontwikkelen van de talenten, ook verschillende culturen bij elkaar gebracht. Soerodimedjo gaf aan dat ondanks de vele uitdagingen, zij blij is dat het toernooi een feit wordt.

Minister Gopal heeft de SBB gecomplimenteerd voor haar inzet voor dit toernooi na een succesvolle Carebaco Games twee en een half maand geleden. De bewindsvrouw gaf aan op de hoogte te zijn van de uitdagingen en dat de Regering zoveel als mogelijk faciliteert. Zij heeft vooral de Surinaamse sporters moed ingesproken om zich goed voor te bereiden en zich te blijven inzetten. De sportminister heeft sportiviteit aangemoedigd en hoopt dat de Surinaamse als de buitenlandse sporters het toernooi succesvol kunnen afwerken.

De 12 deelnemende landen zijn: Barbados, Jamaica, Guatemala, Luxemburg, Portugal, Canada, Ecuador, Peru, Dominicaans Republiek, België, Tsjechië en Suriname.