Minister Gopal opent gemeenschap centrum in kinderrijke buurt

Minister Gopal opent gemeenschap centrum in kinderrijke buurt

07-07-2018

Met alle fanfare is het Sophia’s Lust Community Center officieel in gebruik genomen door minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. Dit centrum is een schenking geweest van de Volksrepubliek China voor de gemeenschap van Sophia’s Lust.

De burgermoeder van Wanica, Audrey Hankers, noemt dit centrum heel bijzonder voor de kinderen en jongeren van Sopia’s Lust. Zij is blij dat het ressort uitverkoren is bij het opzetten van het centrum en deed een beroep op de jeugd om daarvan gebruik te maken. NDP-volksvertegenwoordiger Amzad Abdoel is blij en opgelucht met de ingebruikname. Hiermee is volgens Abdoel een van de beloftes die gedaan is aan Sophia’s Lust nagekomen. Hij legde verder uit dat Sophia’s Lust een kinderrijke buurt is waarbij een ieder gebruik kan maken van het centrum.  De vertegenwoordiger van de ambassadeur van China in Suriname, Zhenwen Chen, heeft het belang van de samenwerking tussen zijn land en Suriname benadrukt. Hij is blij dat zijn land een bijdrage kan leveren aan de verdere vorming van de Surinaamse jeugd. Dit gemeenschapscentrum moet het fysieke welzijn van de jongeren in de omgeving helpen bevorderen.

Minister Gopal zegt dat het ministerie conform het beleid van de regering uitvoering geeft aan het jongerenbeleid. Volgens haar zal de regering te allen tijde een beleid voeren dat de maximale conditie en randvoorwaarden schept voor de jeugd. Sopia’s Lust is daar een voorbeeld van. Zij heeft de jongeren van de buurt en omgeving opgeroepen om gebruik te maken van het centrum en zorgvuldig om te gaan met de faciliteiten.

Naast een speeltuin en sportvelden beschikt het gemeenschapscentrum ook over een fitnessruimte, een computerlokaal en een zaal voor het houden van sessies en trainingen. Het gemeenschapscentrum wordt ook gebruikt als ontmoetingscentrum voor informatieve doeleinden en talentontwikkeling.