Pan-American Muay Thai Championship in voorbereiding

Pan-American Muay Thai Championship in voorbereiding

16-08-2018

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft de Surinaamse Thaibox Bond (Suthaibo) ontvangen. Namens het bestuur waren de voorzitter, Roger Bellevue, en de secretaris, Carlos Yvel, aanwezig. Naast de kennismaking werd de minister donderdag j.l. ook geïnformeerd over de voorbereidingen van de Pan-American Muay Thai Championship die in oktober in Suriname wordt georganiseerd.

Op 26, 27 en 28 oktober 2018 is Suriname voor het eerst gastlast voor de Pan- American Championship. Hieraan zullen meer dan 16 landen uit Noord-, Midden-, en Zuid- Amerika participeren met ongeveer 100 tot 150 sporters. In november 2017 heeft Suriname 5 gouden, 2 zilveren, 1 bronzen medaille en 3 World Muay Thai Federation - titels behaald tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen 2017 in Colombia. Hiernaast werd Ilonka Elmont voor haar prestaties als vrouwelijke thaibokser gehuldigd en kreeg Carlos Yvel een functie binnen de World Muaythai Federation (WMF).

Minister Gopal is ingenomen met de prestatie en positie van Suriname binnen het thaiboks gebeuren. Dit heeft ernaar toe geleidt dat Suriname in oktober als gastland voor de kampioenschappen mag optreden. Zij heeft ondersteuning daarvoor toegezegd en heeft haar waardering uitgesproken over de inzet van de Suthaibo om Suriname waardig te representeren.