Para VOJ best geslaagden voorzien van laptops

Para VOJ best geslaagden voorzien van laptops

24-08-2018

De Gonini Foundation, onder leiding van Meriam Asodanoe, heeft de Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ) best geslaagden van Para voorzien van laptops. De overhandiging heeft op donderdag 23 augustus in het Multifunctioneel centrum te Onverdacht, Para plaatsgevonden. De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft enkele laptops overhandigd en de best geslaagden bemoedigd om zich te blijven inzetten.

De foundation is op 14 juli 2018 opgericht en wordt gesponsord door Siegfried Jalink die een buitenlander is en zich inzet voor projecten in Suriname. De geslaagden voorzien van een laptop is het eerste project van de organisatie. Voorzitter Asodanoe gaf aan dat de laptops worden aangeboden, omdat die vooral nodig zijn voor de middelbare school voor onder andere het maken van werkstukken. Zij heeft de jongeren gemotiveerd om succesvol te worden in de maatschappij en een voorbeeldfiguur te zijn voor Para. DNA- lid Patrick Kensenhuis is blij met het initiatief van de foundation. Hij zegt dat er hiermee een goed gebaar is gegeven om de jongeren te stimuleren om verder te studeren.

Minister Gopal stelt de inspanning van de organisatie op prijs om de scholieren op een bijzondere manier te onderscheiden. Zij vindt de inzet van de best geslaagden een geweldige prestatie. Hardwerken en gefocust zijn, zijn volgens de minister belangrijke eigenschappen die nodig zijn voor de persoonlijke ontwikkeling om steeds hoger te komen op de carrière ladder. Naar aanleiding van het feit dat de geslaagden een volgende fase ingaan heeft de minister hen bemoedigd om zich te blijven inzetten, vooral omdat het studentenleven zelfstandigheid eist. De bewindsvrouw spreekt de hoop uit dat meer jongeren van Para geïnspireerd raken en gebruik maken van de ontwikkelingsmogelijkheden die het land biedt ondanks de vele uitdagingen.