South American Road Classic Race Suriname achter de rug

South American Road Classic Race Suriname achter de rug

31-10-2018

De South American Road Classic Race van Suriname is achter de rug. De classic race is een 10 KM snel loop. Dit is op zondag 28 oktober georganiseerd rond de Onafhankelijkheidsplein door de Surinaamse Atletiek Bond (SAB), onder auspiciën van de Zuid- Amerikaanse Atletiek Federatie (Consudatie). Aan de snel loop heeft de SAB ook een kids run gekoppeld voor kinderen in 3 categorieën. De Classic Race wordt ook in Guyana en Panama georganiseerd. In het kader van de 70ste jaardag van de SAB, heeft Suriname de kick-off gedaan. In verband met de viering van 100 jaar Consudatie was de voorzitter, Roberto Gesta de Mello, ook aanwezig.

De voorzitter van de SAB, Dennis Mac Donald, hoopt op de continuïteit van de snel loop de komende jaren. Ook gaf hij aan dat hij de loop het komend jaar graag organiseert op een eigen atletiekbaan. De voorzitter van de Consudatie Roberto Gesta de Mello, die voor het eerst in Suriname vertoefd, heeft de opening van de loop verricht middels het geven van een sein voor de start met een vlag.

Niresh Paltan, vertegenwoordiger van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken, heeft de felicitaties overgebracht voor het 70-jarig bestaan van de SAB en de viering van 100 jaar Consudatie. Ook heeft hij een dankwoord uitgebracht aan een ieder zie zich heeft ingezet om atletiek tot ontwikkeling te brengen.

De 10K snel loop was de 16de in Suriname. Hieraan hebben ook buitenlandse atleten deelgenomen. Degenen die Suriname zullen vertegenwoordigen in Guyana zijn Ronaldinho Pinas en Sefanja Wielsen. Zij waren de snelste Surinaamse heer en dame tijdens de snel loop.