Sport- en Jeugdzaken besteedt aandacht aan cricketsport

Sport- en Jeugdzaken besteedt aandacht aan cricketsport

04-10-2018

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, en de President van de Cricket West Indies (CWI), Dave Cameron, hebben recent van gedachten gewisseld over de cricket sport in Suriname. Als vervolg hiervan heeft de minister op donderdag 04 oktober het bestuur van de Surinaamse Cricket Bond ontvangen. Tijdens dit bezoek is er aandacht besteedt aan de plannen en uitdagingen van de bond.

President Cameron was recent op bezoek in Suriname. Tijdens dit bezoek zijn er discussies gevoerd over hoe de cricketsport geïntroduceerd kan worden op scholen en in de verschillende buurten. Cameron heeft de nodige technische ondersteuning aangeboden voor het upgraden van de cricket sport in Suriname. Minister Gopal heeft aangegeven dat zij er alles aan zal doen om cricket naar een hoger niveau te brengen. Verder hoopt zij op een goede samenwerking met de CWI en stelt zij de technische ondersteuning op prijs.

Om invulling te kunnen geven aan het upgraden van de cricket sport in Suriname heeft de minister het bestuur van de cricket bond onder leiding van Raj Narain ontvangen om de plannen en uitdagingen te bespreken. De bond is in april 1931 opgericht. Vanaf toen werd op regulier basis competities georganiseerd. Suriname nam ook deel aan de internationale meetmomenten. Momenteel wordt er in Nickerie, Commewijne, Sipaliwini en Paramaribo nog actief de cricket sport beoefend. In 2015 heeft Suriname deelgenomen aan haar laatste internationaal meetmoment waarbij er daarna een tegenslag volgde waarbij de bond met uitdagingen te kampen had. De bond is voornemens om in 2019 een doorstart te maken waarbij jongeren en vrouwen zoveel als mogelijk betrokken zullen worden in de cricketsport. De bond is ook voornemens om zich aan te sluiten bij het Surinaams Olympisch Comité (SOC), zodat zij vervolgens lid kunnen worden van de International Cricket Council (ICC). De sportminister heeft de ondersteuning toegezegd voor het maken van een doorstart in 2019. Ook zal er gebruik gemaakt worden van de deskundigheid en het netwerk van de bond om de sport te upgraden.