Sport- en jeugdzaken educatieve dagtochten gestart

Sport- en jeugdzaken educatieve dagtochten gestart

21-08-2018

Jongeren uit Commewijne hebben een bezoek gebracht aan de Centrale Bank van Suriname. Dit bezoek dat vandaag heeft plaatsgevonden is de eerste uit de reeks van 25 educatieve dagtochten welke het Ministerie van Sport en Jeugdzaken in de vakantie organiseert.

Vandaag hebben de jongeren uit Commewijne de kick-off gedaan van de educatieve dagtochten. De medewerkers van de Centrale bank hebben de groep warm ontvangen. Er zijn presentaties verzorgd over de taken, verantwoordelijkheden en afdelingen. Hierna hebben de jongeren meegedaan aan een quiz, waarbij er getoetst is als de informatie goed is opgenomen. De tocht is afgesloten met een bezoek aan het numismatisch museum van de bank.

Jaarlijks organiseert het ministerie zinvolle vrijetijdsbesteding voor de jongeren van alle districten. Aan de jongeren zijn vakantiejobs, educatieve dagtochten en vakantiecentra aangeboden. Dit jaar zijn er 25 educatieve dagtochten en kunnen ongeveer 750 jongeren worden geaccommodeerd. De bedrijven die bezocht worden zijn: Centrale Bank van Suriname, Staatsolie, Rudisa, Consolidated Industries Corporation (C.I.C), Maritieme Autoriteit Suriname (M.A.S), Nationaal Archief Suriname, Grassalco, Spitits Gruntu, Adron, Amreco, Nature Park en Openbaar Groen.