Sport- en Jeugdzaken en Bodybuilding bond versterken relatie

Sport- en Jeugdzaken en Bodybuilding bond versterken relatie

18-07-2018

De Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB) heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Het nieuw gekozen bestuur van de bond heeft onder leiding van de voorzitter Chairme Koningferander, de minister woensdag, 18 juli, geïnformeerd over haar activiteiten.

De SBWB faciliteert verenigingen en organiseert activiteiten. Zij heeft op 1 juli de Nationale Powerlift Kampioenschappen georganiseerd in De Spetter. Op 2 september staat haar grootste activiteit, Nationale Kampioenschappen, gepland. Hieronder vallen enkele wedstrijden zoals nationale bodybuilding, men’s fysiek en bikini fitness. Op deze dag wordt een nationaal kampioen gekroond die vervolgens zal deelnemen aan internationale meetmomenten. De bond bezoekt tussendoor de verschillen sportscholen om de motivatie van atleten te peilen. Recentelijk zijn ook 5 juryleden in de gelegenheid gesteld om hun kennis in Guyana te upgraden.

Minister Gopal merkte op dat Surinamers bewuster zijn geworden van de fitness en bodybuilding sport. Dit kan zij staven aan de hand van de rijzende sportscholen. De sportminister is voornemens het te bewerkstelligen om samen met ambassades, deskundigen te laten halen voor kennisoverdracht om zodoende de bodybuilding en weightlifting sport een lift te geven.

De SBWB heeft op 24 juni j.l. een nieuw bestuur gekozen met als voorzitter Chairme Koningferander. Het bestuur is voor een periode van 2 jaar gekozen. De voormalige voorzitter was Winston Wielson. Voor het eerst in de geschiedenis leidt een vrouw het bestuur. Koningferander heeft in het verleden ook deelgenomen aan wedstrijden.