Sport- en Jeugdzaken en Grassalco verstrekken schoolpakketten in Brokopondo

Sport- en Jeugdzaken en Grassalco verstrekken schoolpakketten in Brokopondo

11-09-2018

Het schoolpakketten project van het United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) Jeugdambassadeurs Programma met ondersteuning van het Ministerie van Sport- Jeugdzaken is momenteel gaande. Op dinsdag 11 september zijn jongeren van Brokopondo voorzien van een schoolpakket. Het Staatsmijnbouw bedrijf Grassalco heeft als donateur haar bijdrage geleverd aan dit project.

Bij de vestrekking van de schoolpakketten ging er een formeel gedeelte aan gepaard bestaande uit toespraken en entertainment. De districtscommissaris Margaretha Malonti, parlementariƫr Wendel Asadang, een vertegenwoordiger van het traditioneel gezag van het dorp Asigron en de directeur van Wegenautoriteit, Graciƫlla Jozefzoon, hebben de jongeren bemoedigd om zich te blijven inzetten voor het behalen van goede resultaten. Ook hebben zij hun dankbaarheid getoond aan het ministerie en Grassalco voor het beschikbaar stellen van schoolpakketten aan de jongeren van Brokopondo.

Gwen Amelo, die namens de directeur van Grassalco aanwezig was, heeft verzekerd dat het bedrijf altijd het initiatief van het schoolpakketten project zal blijven ondersteunen in het belang van de jongeren van Brokopondo. Amelo heeft benadrukt dat het bedrijf investeert in duurzaamheid en ontwikkeling waarbij scholing daarvan deel uitmaakt. Zij heeft de jongeren ook de moed ingesproken om zich te blijven inzetten voor de persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de ontwikkeling van het district.

Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, en de vertegenwoordiger van het jeugdambassadeurs programma, Konrad Acton, hebben beide aangegeven dat de Regering er alles aan doet om de Surinaamse jeugd te voorzien van kwalitatief onderwijs. Ook zijn zij Grassalco erkentelijk voor de nodige ondersteuning. De minister heeft de ouders op het hart gedrukt om de kinderen te blijven begeleiden voor goede prestaties.