Top atlete Ilsida Toemere wordt warm ontvangen

Top atlete Ilsida Toemere wordt warm ontvangen

04-07-2018

Suriname ’s Topatlete Ilsida Toemere is warm ontvangen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Zij heeft in Rusland met succes de graad behaald van Masters in Sport Administration (MSA). Ilsida heeft bewezen niet alleen op het gebied van Sport goed te presteren, maar ook met haar studie is zij Succesvol. De atlete is de beste Surinaamse op de haar specialiteit lopen op de 5 en 10 km.

Een delegatie bestaande vertegenwoordigers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, sporters, familie en vrienden hebben de atlete met veel fanfare ontvangen. Parbo Brassband en de inheemse muziekgroep Paremuru hebben voor de muziek gezorgd. De atlete reageerde blij en verrast op het warm welkom welke aan haar gegeven werd.

Ilsida Toemere is na het behalen van haar Bachelors graad aan de Anton de kom Universiteit van Suriname, in april 2017 in aanmerking gekomen voor een scholarship voor een Masters Studie aan de Russian International Olympic University in Sochi. Met de topic, “De bijdrage van de Surinaamse Overheid aan de ontwikkeling van de atletieksport” behaalde Toemere de graad van Masters in Sport Administration. Ilsida wil behalve goed presteren op het gebied van sport, ook een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de atletieksport in Suriname.