Volleybal kampioenschappen geopend

Volleybal kampioenschappen geopend

02-07-2018

De 17de editie van de Caribbean Zonal Volleybal Association (CAZOVA) Championship voor dames is middels het wegslaan van een volleybal door Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, voor geopend verklaart. De openingsceremonie heeft afgelopen zaterdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal plaatsgevonden. Dit toernooi wordt door de Surinaamse Volleybal Bond (SUVOBO) georganiseerd. De landen die hieraan deelnemen zijn Suriname, Barbados, Bahamas en Trinidad & Tobago.

Minister Gopal gaf aan dat de Surinaamse samenleving in een bijzondere vreugdige stemming gebracht werd door de U-23 dames die de afgelopen week in hun klasse Caribisch Kampioen zijn geworden. Zij weet dat de bond samen met vrijwilligers en andere ondersteuners zich bijzonder heeft ingespannen om het CAZOVA toernooi mogelijk te maken. Het is daarom volgens de minister prijzenswaardig voor wat er tot nu toe is neergezet. De minister gaf aan de dames mee dat zij zich niet alleen moeten inzetten om het kampioenschap binnen te halen, maar ook daarin plezier te hebben. Dit toernooi duurt tot en met 2 juli.

Tijdens de openingsceremonie hebben de voorzitters van de SUVOBO, Verdy Getrouw, van CAZOVA, Mushtaque Mohammed, en van het Surinaams Olympisch Comité, Ramon Tjon A Fat, de delegaties toegesproken en welkom geheten.