10 km South American Road Classic Race

10 km South American Road Classic Race

26-10-2019

Met meer dan 100 atleten uit Guyana, Frans Guyana, Trinidad en Suriname is de 17de South American Road Classic race onder auspicien van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) georganiseerd. De race heeft op zaterdag 26 oktober plaatsgevonden met als startpunt het onafhankelijkheidsplein.

Dit jaarlijks terugkerend evenement bestaat uit 3 etappes, waarvan dit jaar de eerste in Suriname is georganiseerd. De 2 overige etappes worden in Guyana en Panama gehouden. Het Guyanees trio dat het vorig jaar de eerste, tweede en derde plek veroverde in de overall klasse, namelijk Missigher, Ford en Thomas hebben weer deelgenomen aan deze 10 km snel loop. De Surinaamse atleten, Ronaldhino Pinas, Caroline Marlet, Janiek Pomba, Ilsida Toemere, maar ook een Letitia Vriesde verschenen ook aan de start om de strijd aan te gaan. De prijzenpot in het algemeen klassement is 1000, 600 en 400 USD bij de mannen en vrouwen. Voor de ingezetenen was er een aparte klasse met als prijzen 2000, 1750 en 1250 SRD voor de eerste drie bij de mannen en vrouwen. Bij de verschillende leeftijdscategorie├źn zijn er trofee├źn.

De Onderdirecteur Onderzoek Informatie en Kadervorming, Carolina Vera Vera, van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft namens de Minister van Sport-en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, de atleten toegesproken. Als promotor van een gezonde levensstijl staat het ministerie achter elke organisatie en elk initiatief die betrekking hebben op bewegingsactiviteiten. De minister is ervan overtuigd dat er wederom top prestaties geleverd zullen worden. Winston Missigher van Guyana is de winnaar geworden van deze 10 km South American Road Classic Race. Bij dames ging de eer naar Sheama Tyrell, eveneens van Guyana.