CARICOM en UN SDG youth officers geïnstalleerd

CARICOM en UN SDG youth officers geïnstalleerd

22-07-2019

In de vergaderzaal van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie zijn 35 youth officers geinstalleerd. Deze officers zijn een selectie uit bijna 175 aanmeldingen. Voor het CARICOM programma hebben meer dan 100 jongeren zich opgegeven terwijl meer dan 70 zich hebben aangemeld voor het United Nations Development Sustainable Development Goals, UN- SDG Programma. Na een sollicitatie gesprek heeft de selectie van de youth officers plaatsgevonden. De youth officers zijn geinstalleerd door Minister Lalinie Gopal op maandag 22 juli. 

Georgette Grootfaam CARICOM Jeugd Ambassadeur zegt trots te zijn op de nieuwe officers. De groep heeft getoond zich in te zetten en de schouders onder het werk te zullen zetten om het Caricom Jeugd Ambassadeurs Programma naar grotere hoogtes te brengen. De Caricom Jeugdambassadeurs hebben reeds voordat de officiers geïnstalleerd zijn het project 10.K For CARICOM day uitgevoerd, dit was een project in verband met de CARICOM dag op 4 juli. Dit project is uitgevoerd op 30 juni en hier hebben de jongeren bewezen goed gemotiveerd te zijn.  Sivern Hammen, UN SDG Jeugd Ambassadeur zegt blij te zijn met deze dag, en spreekt de hoop uit dat de officers gemotiveerd blijven om samen met de Ambassadeurs het werk te zullen klaren 

De minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, voorzitter van de Jeugd Advies Raad, Richenel Trustfull en de jeugdambassadeurs hebben allen aangegeven dat de jongeren samen met de ambassadeurs het werk te zullen doen. Ze hebben allen ook aangegeven dat de net geïnstalleerde officers voorbeeldfiguren zijn en dat de jongeren naar hen zullen opkijken.  

Minister Gopal zegt altijd haar ondersteuning te zullen geven aan het jeugd ambassadeurs programma. Suriname is de portfoliohouder van jeugd binnen de CARICOM, en hiermee is ook bewezen dat deze regering de jongeren voldoende ruimte geeft om het jongerenbeleid te helpen bepalen.