Consude games afgesloten, Suriname behaalt 5 bronzen medailles

Consude games afgesloten, Suriname behaalt 5 bronzen medailles

07-12-2019

De Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (CONSUDE games) is afgesloten middels een afsluitingsceremonie. Suriname heeft 5 bronzen medailles binnen gehaald. De eerste bronzen medaille werd in de wacht gesleept door Ronald Green met de 80m sprint voor specials en de 4  medailles door de judokas Leonie Williams, Leontine Williams, Jahdiel Redout en Damian Kemper. Suriname heeft voor de 8ste keer aan de spelen deelgenomen  van 01 tot en met 06 december 2019 in Asunción, Paraguay.  

De delegatie staat onder leiding van de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Vanuit het ministerie is de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) belast met de coordinatie van de uitzending aan het internationaal sportevenement. Minister Gopal en de directer Sportzaken, Mitchell Kisoor, hebben billaterale gesprekken gevoerd met de minister van Sportzaken in Paraguay, Irma Fatima Morales Aguero. Met haar is er van gedachten gewisseld over het sportgebeuren.

De spelen dienen als meetmoment voor scholieren in de leeftijdscategorie 12-14 jaar. Er is aan 8 takken van sport geparticipeerd met name  schaken, atletiek, atletiek voor scholieren met een beperking, basketbal (jongens en meisjes), zaalvoetbal, zwemmen, judo en volleybal (jongens en meisjes). De delegatie gaat op zondag 08 december terug richting Suriname.