FIFA infrastructuur workshop in Suriname

FIFA infrastructuur workshop in Suriname

12-04-2019

Fédération Internationale de Football Association (FIFA) organiseert een infrastructuur workshop in Suriname. Hieraan participeren 23 lidlanden van de CONCACAF. Deze workshop vond op 10 en 11 april plaats in de Royal Ballroom van Torarica. Het doel van de workshop is om informatie te delen op welke wijze sportfaciliteiten zoals gebouwen, stadia en velden duurzaam onderhouden kunnen worden. Tijdens de openingsceremonie heeft de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, namens de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, de delegaties toegesproken.

John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), stelt het op prijs dat er voor Suriname is gekozen als gastland voor de workshop. Hiermee zegt hij dat er ervaring wordt opgedaan op verschillende gebieden. Ook wordt er hiermee gewerkt aan de versterking van de relatie tussen Suriname, de FIFA en de overige lidlanden. Hij hoopt met deze workshop dat er gewerkt wordt aan het ontwikkelen en professionaliseren van verschillende aspecten binnen het sportgebeuren.

Minister Edgar Dikan gaf tijdens zijn openingstoespraak aan dat de workshop een belangrijke karakter heeft, omdat zonder een goede infrastructuur de ontwikkeling van de voetbalsport onmogelijk is. Hij hoopt dat er voldoende informatie uitgewisseld wordt en daarmee ook enkele uitdagingen te kunnen aanpakken. Ook benadrukte de minister dat hij voorstander is van het programma van de FIFA waarbij vrouwen worden gestimuleerd om te sporten en overigens daarvoor ook fondsen beschikbaar zijn gesteld. Tot slot feliciteerde hij Suriname en de FIFA voor het maken van de workshop tot een feit.