Jonge topsporters aangetrokken op Sport- en Jeugdzaken

Jonge topsporters aangetrokken op Sport- en Jeugdzaken

14-06-2019

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken focust zich op sportgebied namelijk op de ontwikkeling van topsport, jeugdsport, schoolsport en de breedtesport (bewegingsrecreatie en recreatiesport). Tegelijkertijd zullen ook onderzoek, deskundigheidsbevordering en de informatie voorziening ter hand worden genomen. In dit kader zijn er ter versterking van het ministerie enkele jonge Surinaamse topsporters zoals Miquel van Assen en Ilsida Toemere reeds aangetrokken op het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Binnenkort zal Tosh van Dijk ook werkzaam zijn op het sportministerie.

Op deze manier wordt ook de gelegenheid geboden aan de jonge topsporters om hun expertise verder te benutten ter ontwikkeling van het sportgebeuren in Suriname. De nadruk zal gelegd worden op meer bewegen voor de totale samenleving, met prioriteit voor jongeren die zich moeten ontwikkelen ten behoeve van de topsport. 

Miquel van Assen heeft zich sterk gemaakt voor de atletiek waarbij hij met succes tijdens verschillende nationale- en internationale meetmomenten gouden, zilveren en bronzen medailles heeft behaald. De taekwondoka Tosh van Dijk heeft recent nog tijdens een internationaal toernooi in de USA, New Jersey, de gouden medaille kunnen bemachtigen en zich kunnen kwalificeren voor verschillende internationale spelen. Topatleet Ilsida Toemere, die 1 van de beste is op het onderdeel hardlopen, heeft ook succesvol een studie afgerond aan de Russian International Olympic University in Sochi.

Het ministerie zet zich met de beschikbare middelen op allerhande manieren in om jonge Surinaamse sporters te waarderen voor hun bijzondere inzet. Dit doet het ministerie middels het organiseren van activiteiten die zich niet alleen richten op de erkenning van sporters, maar ook op het motiveren van andere sporters om zich ook in te zetten.