Kunstgrasveld Lelydorp een feit

Kunstgrasveld Lelydorp een feit

11-06-2019

Het district Wanica is een mini kunstgrasveld rijker. Onder grote belangstelling is op maandag 10 juni op Lelydorp een nieuw veld in gebruik genomen. De rehabilitatie en aanleg van de mini kunstgrasvelden geschiedt door de regering c.q het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) waarbij de fondsen uit het Staatsolie sportfonds komen. 

 Audrey Hankers, districtscommissaris (DC) van Wanica Zuid-Oost, zegt bij de opening dat sport een van de basisbehoeften is voor de welzijn van de mens. Door te werken aan sport ontwikkeling wordt ook de realisatie van de United Nations Sustainable Developement Goals ondersteund. Volgens de DC zijn de burgers van Wanica zeer actief in het sport gebeurdenVertegenwoordiger van de KNVB, Johan van Geyn, is trots op de oplevering van het nieuw kunstgrasveld. De KNVB heeft symbolisch de eerste bal overhandigd aan de Minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal en de Vice President Ashwin Adhin. 

 Tot de overige sprekers van de dag behoorden onder andere Ridgley Kasantirto vertegenwoordiger van de buurt, Hans Sanjohn DNA-lid en Esperanca Redjopawiro, vertegenwoordiger van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De reeks van toespraken werd afgesloten met  de Vice President Ashwin Adhin. Zij hebben allen het belang van sporten aangegeven en ook het goed onderhouden van het veld. Door de gemeenschap van Lelydorp en omgeving deze faciliteit aan te bieden worden er ook mogelijkheden geschapen om grote talenten te ontdekken. 

 Minister Lalinie Gopal heeft het belang van sporten benadrukt. Actiever deelnemen aan bewegingsactiviteiten, gezonde voeding en een gezonde leefstijl draagt bij aan een goede gezondheid. Daarom heeft het ministerie gemeend sportfaciliteiten dichter bij het volk te brengen. De sportminister staat stil bij de analyses en rapporten waarbij de toename van niet overdraagbare ziektes zoals suikerziekte bloeddruk en obesitas bij jongeren jonger dan 20 jaarZij roept jongeren en ook de zwangere vrouwen op om gebruik te maken van het veldAls onderdeel van het programma is de training world coaches gekoppeld die verantwoordelijk zijn  voor de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van jongeren.   

KNVB ambassadeur en voormalige profvoetballer, Aaron Winter, maakte ook deel uit van de activiteiten. Winter is geen onbekende binnen de voetbalgemeenschap waarbij hij onder andere successen heeft geboekt met AJAX en ook jarenlang heeft kunnen voetballen voor Inter Milan. De voormalige profvoetballer is in Paramaribo geboren en heeft dus Surinaamse roots. Momenteel is hij assistent trainer van AJAX. Winter heeft symbolisch een bal overhandigd aan de Vice President, Ashwin Adhin, en minister Gopal. Ook heeft hij bij de oplevering van het kunstgrasveld op het SOSIS sportcomplex voetbal partijen gespeeld met de leden van De Nationale Assemblee en de Raad van Ministers. Hiernaast is hij ook uitgekomen voor het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken tegen het Ministerie van Binnenlandse Zaken.