Minister Gopal en jeugdambassadeurs zetten traject uit voor 2 jaar

Minister Gopal en jeugdambassadeurs zetten traject uit voor 2 jaar

24-07-2019

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft met de CARICOM en United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) Jeugdambassadeurs, een traject uitgezet voor 2 jaar. Tijdens het onderhoudt waren ook de waarnemend directeur Jeugdzaken, Ricardo Pollard, en de voorzitter van de Jeugd Advies Raad (JAR), Richenel Trustfull aanwezig.

Trustfull heeft de rol van de JAR voorgehouden aan de jeugdambassadeurs. De taken van de raad is het gevraagd en ongevraagd adviseren en het doen van aanbevelingen ten behoeve van het jeugdbeleid. De begeleiding van de jeugdvertegenwoordigers geschiedt onder andere door de JAR. De CARICOM jeugdambassadeurs, Georgette Grootfaam en Dwight Prade, werken momenteel aan de interne versterking zoals het trainen van het pas geïnstalleerde korps bestaande uit actieve jongeren. De UN SDG jeugdambassadeurs, Chermain Pansa en Sivern Hammen, buigen zich reeds voor het jaarlijks schoolpakketten project.

Minister Gopal heeft recent de korpsen geïnstalleerd ter ondersteuning van de jeugdambassadeurs. De korpsen bestaan uit youth officers, actieve jongeren, die de ambassadeurs voor een zittingsperiode van 2 jaar zullen ondersteunen in het plannen en uitvoeren van beleidsprogramma’s. Hiernaast heeft de bewindsvrouw ook werkafspraken gemaakt voor een vlotte samenwerking. Er is afgesproken dat de minister wordt voorzien van een jaarplan van beide korpsen, zodat het afgestemd kan worden op het beleid van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

 

De UN SDG Jeugdambassadeurs en hun korps zullen zich de komende vier maanden inzetten om het jaarlijks terugkerend schoolpakketten project voor te bereiden en uit te voeren. Het programma richt zich in eerste instantie op het bieden van een helpende hand aan jongeren van minderdaadkrachtige ouders/verzorgers. Naast de helpende hand is dit uiteraard ook bedoeld om de jongeren te stimuleren en te motiveren om zich te blijven scholen en optimaal gebruik te maken van hun recht op onderwijs, UN SDG-doel #4: Kwaliteitsonderwijs voor een ieder, waarbij het financieel aspect geen barrière mag zijn.