Minister Gopal ontvangt Nieuw bestuur Surinaamse Atletiek Bond

Minister Gopal ontvangt Nieuw bestuur Surinaamse Atletiek Bond

16-01-2019

Het nieuw bestuur van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB), 1 van de grootste bonden in Suriname onder leiding van Dennis Mac Donald, heeft een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Tijdens het onderhoud is de jaarkalender van de bond aan de minister voorgehouden. Hiernaast is er ook aandacht besteedt aan samenwerkingsmogelijkheden. Voorzitter Mac Donald heeft aan het eind een boek over medaille winnaars van de Zuid- Amerikaanse Spelen overhandigd aan de minister.

Het nieuw bestuur is in november 2018 gekozen. De bond is reeds in voorbereiding voor 4 grote internationale meetmomenten namelijk de Pan- Amerikaanse- en de Zuid- Amerikaanse Spelen, Wereldkampioenschappen en de Consude Games. Met betrekking tot de afvaardiging van de atleten wordt er gewerkt met een bepaalde criteria. Tot zover heeft alvast 1 atleet zich gekwalificeerd voor de 3 eerste spelen, namelijk Miquel van Assen. Ook zal de bond zich dit jaar richten op het identificeren en ontwikkelen van talenten in de verschillende districten. Naar aanleiding daarvan zit een coaches training en een toernooi in Marowijne in de planning. De voorbereidingen van een gecertificeerde atletiek baan wordt dit jaar ook gecontinueerd.

Minister Gopal heeft samen het bestuur gekeken naar de inzetbaarheid van de sporters die zich reeds hebben bewezen ter motivatie van andere jongeren. Ook is er gekeken naar mogelijkheden voor de samenwerking om vooral topsporters mogelijkheden te bieden om zich volledig te kunnen ontplooien. Het ministerie ondersteunt de bond reeds met personele kracht. Het voornemen van de bond om ook aandacht te besteden aan sportmedische keuringen van ongeveer 300 atleten die regelmatig trainen en deelnemen aan meetmomenten, ondersteunt het ministerie.