Minister van Sport- en Jeugdzaken huldigt sporters

Minister van Sport- en Jeugdzaken huldigt sporters

02-05-2019

In het Regional Sports Academy (RSA) gebouw heeft minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken, sporters die hebben deelgenomen aan verschillende Caribbean Free Trade Association (Carifta) kampioenschappen gehuldigd. Het gaat om de 314ste Carifta zwemkampioenschappen, de 48ste Carifta atletiek kampioenschappen en de 8ste Carifta junioren schaakkampioenschappen. De sporters hebben tijdens alle toernooien bijzondere prestaties geleverd en heeft het ministerie hen daarom in de bloemetjes gezet.

Het Carifta zwemteam heeft 5 medailles in de wacht gesleept. Feranto Stuger behaalde 2 keren een bronzen medaille op de 50m vrijeslag en 50m vlinderslag en de estafette ploeg bestaande uit Ismael Holtuin, Shavar Sedney, Tamar Telting en Doron Churano behaalde 2x een zilveren en een bronzen medaille. Zwemcoach Ruth Bilkerdijk gaf aan dat ook de zwemmers die geen medaille hebben gewonnen, bijzonder hebben gepresteerd. Ze hebben geen medailles behaald, maar wel finale plekken, hierdoor krijgt Suriname ook punten waardoor wij hoger op de ranking komen te staan.

Ook de atleten Monifa Djoe en en Alicia Grootfaam hebben bij atletiek medailles behaald. Djoe behaalde brons op het onderdeel hinkstap- springen terwijl Grootfaam goud won op het onderdeel kogelstoten.

Tijdens de schaakkampioenschappen hebben onze sporters de meeste medailles in de wacht gesleept.  In de sub categorie:

 U- 10 open Ky-Mani Wijnhard Semi Kampioen

U- 10 open Yannick Kartodikromo Kampioen

U- 16 open Virgil Kartodikromo Semi Kampioen

U- 18 open Pierre Chang Kampioen

U- 20 open Pratul Panchoe Kampioen

U- 16 female Catherine Kaslan Semi- Kampioen

U-20 female Alexandra Kaslan  Semi Kampioen

Hoofd categorie:

U- 12 open Yannick Kartodikromo Demi Kampioen

U- 20 open Pierre Chang Kampioen

U- 20 Pratul Panchoe Demi Kampioen

Behalve de medaille winnaars hebben alle overige delegatieleden een bloemstuk ontvangen. Minister Gopal zegt dat ook deze sporters een wezenlijke bijdrage geleverd hebben, dus ook een speciale waardering verdienen. Zij hoopt dat deze ervaringen een motivatie zullen zijn om steeds beter te worden in wat zij doen en dat de sporters Suriname steeds met succes mogen vertegenwoordigen. De minister bedankt ook de ouders, de bonden en de coaches voor het begeleiden van de sporters. Ze zegt verder dat de regering er altijd alles aan zal doen om de Surinaamse sporters te ondersteunen.  Tot slot wenst de minister de sporters succes toe en hoopt zij op meer top prestaties.