Regering treft voorziening voor verhoging prestaties nationaal voetbal elftal

Regering treft voorziening voor verhoging prestaties nationaal voetbal elftal

18-11-2019

Geruime tijd bestaat de behoefte professionele voetballers bezittende een andere nationaliteit doch van Surinaamse origine bij internationale wedstrijden uit te laten komen voor ons Surinaams Nationaal Voetbal Elftal. Dit zal zorgen voor een verhoging van zowel het spelniveau als de prestatie van ons nationaal team op internationaal niveau met als gevolg een betere wereldranking.

De Regering van de Republiek Suriname heeft hiertoe een voorziening getroffen middels de verstrekking van het eerste nationaal sportpaspoort. Voorafgaande hieraan zijn consultaties gehouden met zowel nationale als internationale voetbal organisaties en instituten, met inachtneming van bij de overkoepelende organisatie geldende regels en procedures en met de ondersteuning van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en haar bondscoach Dean Gorre bij de voltooiing van dit proces.

Deze voorziening en de daaruit voortvloeiende sportimpulsen zullen ongetwijfeld leiden tot een geprogrameerde groei en verhoging van ons nationaal als internationaal spelniveau aangezien talent en potentie benut zullen worden om het gewenste resultaat te bewerkstelligen.

De Surinaamse voetballer, het voetbalminnend publiek maar bovenal het Surinaams voetbal in zijn algemeenheid zal middels deze impulsen kunnen profiteren van een verbeterde internationale voetbalklimaat en daarbijbehorende resultaten.