Speeltuin Wageningen officieel in gebruik genomen

Speeltuin Wageningen officieel in gebruik genomen

21-12-2019

In het district Nickerie, Wageningen is onder veel belangstelling van kinderen een speeltuin officieel in gebruik genomen. Middels de speeltuinen wenst het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken bewegen vanaf jongst af te stimuleren voor een gezonde leefstijl. De ingebruikname op zaterdag 21 december geschiedde midels toespraken en het onthullen van een naambord, plakkaat en het doorknippen van een lint. De donateur die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van deze speeltuin is Westland Sama Group.

Een vertegenwoordiger van de buurtbewoners, Erak Fatehmohamed, ressortsvorzitter Rinesh Mangaldeen en DNA lid William Waidoe zijn dankbaar voor de faciliteit waar kinderen zich kunnen vermaken en ontwikkelen. Zij hebben allen aangegeven hoe belangrijk bewegen is. Hiernaast hebben zij ook waardering getoond voor de inzet en investering voor de ontwikkeling van de kinderen van Wageniningen.

Minister Gopal en minister Antoine Elias, van Volkgezondheid hebben elk aangegeven dat bewegen en gezondheid hand in hand gaan en belangrijk zijn. Minister Elias benadrukte dat sport en spel vereist zijn voor een goede gezondheid, teneinde de kosten van de gezondheidsector omaag te brengen. Minister Gopal vroeg aandacht voor onderhoud van de speeltuin en die te koesteren. Zij gaf ook aan dat de projecten middels public private partnership worden uitgevoerd en heeft dankbaarheid getoond voor de bijdrage die verschillende actoren geleverd hebben.