Sport- en Jeugdzaken en BVSS zetten samenwerking voort

Sport- en Jeugdzaken en BVSS zetten samenwerking voort

06-03-2019

De voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Olivieira, heeft minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken de plannen en uitdagingen van de organisatie voorgehouden. Dit onderhoudt heeft op woensdag 6 maart plaatsgevonden. Tijdens dit onderhoudt is er ook aandacht besteedt aan de voorzetting van de samenwerking tussen het ministerie en de BVSS.

In het kader van 55 jaar Avondvierdaagse (AVD) dit jaar heeft de organisatie een wandel- en trimparcourse in november 2018 aangelegd op het BVSS- terrein. Het doel hiervan is om bewegen en een gezonde leefstijl zoveel als mogelijk te stimuleren. De organisatie doet ook een beroep op de overheid om zoveel als mogelijk de gedachte gang voor het aanleggen van voldoende wandel- en fietspaden te stimuleren. Ook heeft de voorzitter de gelegenheid geboden aan het ministerie om gebruik te maken van de faciliteiten van de BVSS die ten einde ook voor de samenleving bestemd is. Purcy deelde de minister mee dat de organisatie voornemens is om het terrein schaduwrijk te maken middels het beplanten van bomen. Hij kijkt tevreden en dankbaar terug naar de samenwerking met het ministerie.

Minister Gopal gaf aan dat gezien de BVSS hetzelfde doel, namelijk een gezonde leefstijl promoten, nastreeft deze organisatie de ondersteuning geniet van het ministerie. De sportminister heeft het afgelopen jaar bij haar aantreden het startsein mogen geven van de 54ste editie van de AVD. Haar bezorgdheid omtrent de verschillende rapporten van lokale en internationale organisaties over de toename van ziektes zoals hoge bloeddruk, overgewicht en andere chronische ziektes bij jongeren, kunnen mede namens de activiteiten van de BVSS terug gebracht worden. De minister gelooft dat deze ziektes voorkomen kunnen worden als de bevolking, met name de jongeren heel vroeg bewust wordt gemaakt van het belang van onder andere voldoende bewegen en gezonde voeding. Volgens de bewindsvrouw moet er gewerkt worden aan de bewustwording over een gezonde leefstijl. Hiervoor zal er een hechtere samenwerking moeten komen tussen de Regering en de maatschappelijke organisaties.