Sport- en Jeugdzaken en JCI Suriname slaan handen in één voor capaciteitsversterking

Sport- en Jeugdzaken en JCI Suriname slaan handen in één voor capaciteitsversterking

21-02-2019

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de Junior Chamber International (JCI) Suriname hebben een overeenkomst ondertekend in het kader van capaciteitsversterking van de jeugd. Dit jaar is capaciteitsversterking de primaire focus voor het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De ondertekening heeft op woensdag 20 februari plaats gevonden door Rachel Koningsbloem- Pinas, directeur Jeugdzaken, en Klebert Drenthe die de Nationale President is van JCI Suriname.

De directeur van Jeugdzaken legde uit dat het ministerie reeds enkele jaren een samenwerking heeft met JCI Suriname. Met het oog op de ontwikkeling van de jeugd en de taak van het ministerie is de overeenkomst tot stand te komen. Met deze ondertekening zijn externe deskundigen aangetrokken ten einde de leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) de nodige skills te ontwikkelen die het functioneren dient te verbeteren. De trainingen die aan de orde zullen komen zijn onder andere effectief en efficiënt vergaderen, bekendheid met de parlementaire procedures en de naleving daarvan, in staat zijn een project te schrijven, managen en evalueren, vaardigheden m.b.t. het omgaan met de media, om te gaan met uitdagingen bij de uitoefening van de taken, vaardigheden betreffende het aanscherpen van communicatieve vaardigheden en het ethisch handelen.

Nationale President Klebert Drenthe stelt de samenwerking met het ministerie op prijs en zal ervoor zorgen dat de leden van het NJP voorzien worden van de nodige skills. JCI Suriname bestaat uit 6 afdelingen namelijk JCI Nilom, JCI Skillful Young Managers, JCI Unify, JCI Female, JCI Paramaribo en JCI Urban. Elk hebben hun eigen doelstelling en focusgebieden. De organisatie heeft als doelgroep personen in de leeftijdscategorie 18 – 40 jaar. JCI is een wereldwijde organisatie van jonge actieve burgers met de overtuiging om collectief acties te ondernemen om een positieve verandering te creëren in de samenleving. Deze organisatie biedt ook de mogelijkheid aan jongeren om zich persoonlijk te ontwikkelen en leiderschapskwaliteiten te tonen, zodat zij een positieve verandering in de gemeenschap teweeg kunnen brengen. De eerste serie trainingen start het komend weekend.