Surinaamse Worstel Federatie deelt plannen met Minister Gopal

Surinaamse Worstel Federatie deelt plannen met Minister Gopal

31-07-2019

Het bestuur van de Surinaamse Worstel Federatie, onder voorzitterschap van Ravin Changoer, heeft een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Tijdens dit bezoek, op woensdag 31 juli, heeft de federatie de minister een uiteenzetting gegeven over haar beleid en de uitdagingen. 

 

Momenteel zijn 8 actieve scholen aangesloten bij de federatie. Die scholen zijn gelijk aan ongeveer 250 actieve atleten waarvan 75% jongeren zijn. Deze scholen zijn verspreidt in de districten Commewijne, Wanica, Nickerie, Saramacca en Paramaribo. Voorzitter Changoer heeft aangegeven dat vanaf 2018 er ook dames actief zijn binnen de worstelsport. Verder heeft hij de behoefte kenbaar gemaakt zoals materialen en deskundigheid vanuit het buitenland om het niveau van de worstelsport te verhogen. De federatie bezit momenteel reeds arbiters en coaches die op internationaal niveau ingezet worden. Binnenkort worden ongeveer 12 actieve arbiters voorzien van een refreshment training die gekoppeld is aan een toernooi in het district Nickerie. In november/december worden de nationale kampioenschappen georganiseerd. De Surinaamse Worstel Federatie is volwaardig lid van de Internationale Worstel Organisatie en kent vele internationale successen. 

 

Minister Gopal heeft mogelijkheden aangeboden om de samenwerking met de worstel federatie te versterken. Hierop heeft de federatie positief gereageerd. De sportminister heeft ook afspraken gemaakt met betrekking tot de regulering en transparantie van het algemeen subsidie beleid. De federatie zal haar gewijzigde jaarplan aanbieden aan de minister.