UN SDG schoolpakketten project in Atjoni gelanceerd

UN SDG schoolpakketten project in Atjoni gelanceerd

11-09-2019

Het schoolpakketten project van de United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) Jeugdambassadeurs is in Sipaliwini, Atjoni gelanceerd. Symbolisch zijn op woensdag 11 september 10 schoolpakketten overhandigd. Landelijk zullen 40.000 schoolpakketten worden verstrekt. Dit project wordt gefaciliteerd door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Jeugdparlementariër Sersinio Adaba, CARICOM jeugdambassadeur Dwight Prade, de districtscommissaris van het Bestuursressort Boven- Suriname Humphrey Jeroe en de parlementariër Rudolf Zeeman stellen allen het initiatief van het schoolpakketten project op prijs. Zij hebben aangegeven hiermee vooral de minder bedeelde kinderen onderwijs te garanderen. Ook hebben zij de jongeren bemoedigd om zich te blijven inzetten en onderwijs te genieten om zich te ontwikkelen. UN SDG jeugdambassadeur, Chermain Pansa, heeft aangegeven dat het gaat om een jaarlijks terugkerend project dat vanaf 2008 wordt uitgevoerd. Hiermee hopen de jeugdambassadeurs en het korps een handreiking te geven aan de jongeren en ouders om te kunnen werken aan de realisatie van het doel kwaliteit onderwijs.

De waarnemend directeur van Jeugdzaken, Ricardo Pollard, die de Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, vertegenwoordigde gaf aan dat het doel van dit jaarlijks terugkerend project is om jongeren uit financieel zwakke gezinnen in Suriname te stimuleren om naar school te gaan. Hiermee wordt niet alleen invulling gegeven aan UN SDG 4: verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen, maar ook aan UN SDG 1: beëindig armoede overal en al haar vormen. Pollard bemoedigde ook de jongeren om zich te blijven ontwikkelen voor een kleurrijke toekomst.