L.A. Simonsschool en O.S. Marowijne 1 kampioenen China Ambassador School Cup

L.A. Simonsschool en O.S. Marowijne 1 kampioenen China Ambassador School Cup

16-02-2020

De L. A. Simonsschool en O. S. Marowijne 1 zijn kampioenen van de tweede editie van de China Ambassador School Cup. Op zaterdag 15 februari werd het toernooi middels een afsluitingsceremonie voor de deelnemende VOJ scholen en op zondag 16 februari voor de deelnemende GLO scholen afgerond in het Youth Community Center Sophia’s Lust. Dit is een initiatief van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de Ambassade van de Volksrepubliek China. Het thema was “Eenheid”.

Het doel van het toernooi was om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talentidentificatie gevolgd door talentontwikkeling. Het toernooi is gedurende twee weekenden afgewerkt, waarbij de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal en slagbal aan de orde kwamen. Aan de school cup 2020 hebben vier VOJ scholen meegedaan, namelijk VOJ Brokopondo, L.A. Simonsschool, A. T. Calor en de Marinus van Doornschool en zes GLO scholen namelijk O.S. Brokopondo, O. S. Sunnypoint 2, O. S. Marowijne 1, Heilighart school, O. S. Pontbuiten en O. S. Welgedacht C.

De directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, en de voorzitter van de School Sport Federatie Suriname (SSFS), Oscar Brandon, hebben tijdens hun dankwoord elk aandaccht besteedt aan de goede samenwerking tussen het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de ambassade om de tweede editie van de school cup tot een feit te maken. Elk heeft ook aangegeven dat het een streven is om de eerst volgende editie groter te organiseren en meerdere scholen en districten te betrekken. Ook hebben zij waardering getoond voor de inzet van de scholen om twee weekenden te participeren aan het toernooi.

Uitslag VOJ scholen:

1ste plaats: L. A. Simonsschool, 2de plaats: VOJ Brokopondo, 3de plaats: A. T. Calorschool

Uitslag GLO scholen:

1ste plaats: O. S. Marowijne 1, 2de plaats: Heilighartschool, 3de plaats: O. S. Pontbuiten.