Personeel Sport- en Jeugdzaken Nickerie krijgt ambtelijke begeleiding

Personeel Sport- en Jeugdzaken Nickerie krijgt ambtelijke begeleiding

15-05-2020

Het personeel van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in Nickerie heeft een 2- daagse training gehad in het ambtelijke, zoals die is aangekondigd bij de opening van de nieuwe dependance te Wageningen op dinsdag 05 mei. Voor de nieuwe dependance zijn nieuwe personeelsleden aangetrokken om invulling te geven aan het beleid. Zij zijn samen met het personeel van Nieuw Nickerie bijeengebracht en op 14 en 15 mei getraind in resultaat gericht doelen nastreven.

Het personeel van Wageningen en Nickerie hebben kennis gemaakt met elkaar en het nieuw afdelingshoofd van Nickerie, Brain Kenton dat beide dependances onder zijn vleugel heeft, heeft het vertrouwen in het personeel uitgesproken om samen het nodige werk te verrichten teneinde invulling te geven aan het sport- en jeugdbeleid in het rijstdistrict. Wilfred Gallant, projectontwikkelaar van het Plan Unit van het ministerie, heeft middels presentaties en werkopdrachten de basis van Result Based Manangement overgebracht aan het personeel. Gallant heeft aangegeven dat  de ambtelijke begeleiding moet resulteren in beter opgezette plannen van het ministerie, die terug te vinden zijn in het Ontwikkelingsplan dat gehanteerd wordt voor de gemeenschap.

Claire Niels, Onderdirecteur Jeugdcentra, geeft aan dat de dependances nauw in contact zullen zijn met  de onderdirectoraten Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA), Recreatie & Sport en Jeugdcentra. Ook zal het Nationaal Jeugd Instituut dat onderverdeeld is in de CARICOM Youth Ambassadors (CYA), United Nations Sustainable Goals Youth Ambassadors (UN SDG) en het Nationaal Jeugdparlement (NJP) aan de orde komen voor het reduceren van het jeugdproblematiek en het verder ontwikkelen van de jeugd in Nickerie. Michaël Klein, waarnemend onderdirecteur Recreatie en Sport, heeft het personeel geadviseerd om regulier sportevenementen te organiseren om de gemeenschap van Nickerie, waarbij onder andere scholen en bedrijven betrokken worden, op die manier in beweging te brengen.