Sport- en Jeugdzaken en JCI Suriname intensiveren samenwerking

Sport- en Jeugdzaken en JCI Suriname intensiveren samenwerking

04-05-2020

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de Junior Chamber International (JCI) Suriname hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het kader van de capaciteitsversterking van personeelsleden. Dit jaar is capaciteitsversterking de primaire focus voor het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Ricardo Pollard, waarnemend directeur Jeugdzaken, Aniel Ghisaidoebe, voorzitter Regionale Sport Academie (RSA) en Roger Wong, Nationale President van de JCI, hebben de overeenkomst op maandag 04 mei ondertekend.

De waarnemend directeur van Jeugdzaken gaf aan dat het ministerie reeds enkele jaren een samenwerking heeft met JCI Suriname. Met het oog op de ontwikkeling van de jeugd en de taak van het ministerie is de overeenkomst wederom tot stand gekomen en wel voor twee jaren. Met deze ondertekening zijn externe deskundigen aangetrokken ten einde bij de jeugd en personeelsleden van het ministerie de nodige skills te ontwikkelen, die het functioneren dient te verbeteren. Verschillende trainingen zullen aan de orde komen zoals project management, effectief en efficiënt vergaderen, etc.

RSA die valt onder het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken faciliteert JCI Suriname waarbij haar hoofdkwartier bij de RSA gevestigd is. Ook mogen zij gebruik maken van de verschillende ruimtes voor activiteiten rakende de jeugd. National President Roger Wong stelt de samenwerking met het ministerie op prijs en zal ervoor zorgen dat de jongeren en personeelsleden voorzien worden van de nodige skills om haar taken nauwkeurig uit te voeren. Hij gaf verder aan dat de JCI de opdracht heeft om nieuwe leiders klaar te stomen, vandaar dat er gekozen is om de samenwerking voort te zetten.

JCI Suriname bestaat uit zes afdelingen namelijk: JCI Nilom, JCI Skillful Young Managers, JCI Unify, JCI Female, JCI Paramaribo en JCI Urban. Elke afdeling heeft haar eigen doelstelling en focusgebieden. De organisatie heeft als doelgroep personen in de leeftijdscategorie 18-40 jaar.

JCI is een wereldwijde organisatie van jonge actieve burgers met de overtuiging om collectief acties te ondernemen om een positieve verandering te creëren in de samenleving. Deze organisatie biedt ook de mogelijkheid aan jongeren om zich persoonlijk te ontwikkelen en leiderschapskwaliteiten te tonen, zodat zij een positieve verandering in de gemeenschap teweeg kunnen brengen.