Suriname zal schitteren tijdens Olympische Spelen

Suriname zal schitteren tijdens Olympische Spelen

13-03-2020

De Olympische Spelen staan voor de deur en Suriname zal tijdens dit sportevenement deelnemen om een olympisch medaille in de wacht te slepen. In dat kader heeft baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa samen met zijn ouders Eddy Fränkel en Deborah Fränkel-Leckie een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal op vrijdag 13 maart j.l.

Tjon En Fa vertelt aan de Sport- en Jeugdzaken minister dat hij reeds twee jaren bezig was met de voorbereidingen om zich te kwalificeren voor het groot sportevenement in de wereld. Er zijn ruim vijftien wedstrijden afgewerkt en deze hebben positieve resultaten opgeleverd. “Het is een zwaar traject geweest aangezien er geen wildcards verstrekt worden voor wielrennen, waardoor kwalificatie zeer belangrijk was”, vertelde de sporter. De baanwielrenner is zich ervan bewust dat Nederland zeer sterk is op het onderdeel baanwielrennen, maar zal alle kracht geven tijdens het evenement om als beste uit de bus te komen. Hij zegt verder dat Suriname en Trinidad & Tabogo de enigste Caraibische landen zijn die zullen deelnemen in zijn categorie.

Minister Gopal is super tevreden met de prestatie van de meest belovende sporter. De bewindsvrouw heeft hem bemoedigd om zich te blijven inzetten om uit te komen voor ons geliefd land. “Dankzij jouw prestatie zal Suriname schitterend tijdens de 2020 Olympische Spelen bij het onderdeel baanwielrenner”, gaf zij aan. De minister is voornemens om samen met de regering de nodige ondersteuning te bieden aan de baanwielrenner om een onvergetelijke Olympische Spelen te hebben in Tokyo. “Als Caraibisch land moeten wij een goede beurt maken”, benadrukte zij.

 

Tjon En Fa vertrekt zaterdag a.s  naar Nederland om zich voor te bereiden op de  twee trainingskampen. Deze zullen plaatsvinden in Portugal en Zwitserland. Volgens hem worden bewust weinig wedstrijden ingepland, om niet het risico van blessures op te lopen. Tjon En Fa en eveneens de minister roepen de totale samenleving op om hem te volgen en te ondersteunen, zodat hij een topprestatie kan neerzetten. De Olympische Spelen gaan in juli dit jaar van start in Tokio, Japan.